dimecres, 18 de febrer del 2015

EL PODER DE LA PARAULA

Abans de parlar, en la propera publicació, de l'interessant teoria de “l’Estat del Jo” del psiquiatra Eric Berne, que ens ha de permetre conèixer l’estat emocional de les persones amb qui ens relacionem a partir de la comunicació, ús proposo una nova lectura on parla de la gran importància a l'hora de triar les paraules. La història es diu: “El poder de la paraula.”


  Un poderós Sultà, va somniar que havia perdut totes les seves dents. Un cop despert, va manar cridar a un savi per tal que interpretés el seu somni.

-“Quina desgracia senyor meu”, va dir el savi. “Cada dent caiguda representa la pèrdua d’un parent de vostra Majestat.”

-“Quina insolència! Com t’atreveixes a dir-me una cosa així? Fora d’aquí! Castigueu-lo”, va cridar el Sultà enrabiat.

Més tard el Sultà va consultar a un altre savi i li va explicar el que havia somniat. Aquest, després d’escoltar al Sultà amb molta atenció, li va dir:

-“Excels senyor! Una gran felicitat ús ha estat reservada. El somni significa que sobreviureu a tots els vostres parents.”

El rostre del Sultà es va il·luminar amb un gran somriure i va ordenar donar cent monedes d’or al savi.  Quan aquest sortia del Palau un dels cortesans li va dir admirat:

-“No és possible! La interpretació que haveu fet del somni del Sultà és la mateixa que la del primer savi. No sé per què al primer se li ha pagat amb un càstig i a tu amb cent monedes d’or.”

I aquest segon savi va respondre:

-“Amic meu, tot depèn de la forma en que es diu. Un dels grans reptes de la humanitat és el d’aprendre a comunicar-nos. De la comunicació en depèn, molts cops, la felicitat o la desgràcia, la pau o la guerra, l’amor o l’odi. La veritat es pot comparar amb una pedra preciosa. Si la llencem contra la cara d’una persona, la pots ferir, però si l’emboliquem en un delicat embalatge i l’oferim amb tendresa, certament serà acceptada amb molt de gust.”



1 comentari:

Unknown ha dit...

La comunicació dels nostres pensaments i sentiments, encara és per a molts una assignatura pendent.