divendres, 15 de gener del 2016

EL SENTIT DE LA VIDA

Donar un sentit a la vida constitueix un element essencial que permet a la persona que ha patit una agressió, sobreposar-se a les seves dificultats. Quan la recerca del sentit té un desenllaç favorable, la persona ferida pot avançar en el seu procés de transformació.

Si coneixes el per què de la vida, podràs suportar tots els coms al que estaràs sotmès.












“L’home pot ser desposseït de tot excepte d’una cosa: la darrera de les llibertats humanes, la llibertat d’escollir la actitud que un adopta davant de qualsevol conjunt de circumstàncies i d’escollir el seu propi camí”.
Viktor Frankl.

Si bé no som lliures per escollir allò que ens passa, sí que podem escollir la nostra actitud i la nostra resposta davant d’allò que ens passa.

No som responsables d’allò que sentim, si ho som d’allò que fem, amb allò que sentim.  


El bon humor i la resiliència.

Una persona amb sentit d’humor, és una persona equilibrada que es permet construir les seves relacions i els seus vincles des de la relativització de tots els problemes.

Deia Freud que a la vida, el sentit d'humor i en especial el sentit d’humor negre, representa un triomf per a la persona, per què aconsegueix sobreposar-se a qualsevol adversitat i reduir en ridículs fantasmes els monstres més grans.

En el món laboral, la resiliència humorística pot ser una habilitat important per a qualsevol treballador, sigui quin sigui l’àmbit en el que interactua.

“L’home sempre conserva el suficient sentit d’humor com per a riure dels mals que no pot evitar”.
Goethe.


Les dificultats de la felicitat

Les causes que provoquen la manca de felicitat són del tot diverses. Aquí en teniu tres exemples:

1. “El sentiment de culpa”, que apareix en la consciència quan un entra en conflicte amb els principis ètics i les normes socials que ha assumit.

2. La sensació de buit afectiu que depèn més de com es viu l’amor, que de l’amor que un viu.

3. El sentiment d’inferioritat que és un dels factors que més pesen en la infelicitat de les persones.

Luis Rojas Marcos diu que hi ha quatre lladres que ens prenen la felicitat. El primer és el dolor. El segon és la por. El tercer és la depressió i el quart és l’odi.




És savi aquell qui aconsegueix estimar i ser estimat, s’apassiona amb el que fa, gaudeix de l’amistat, lleialtat i intel·ligència, dels llibres que llegeix i pot llegir un i un altre cop, de la música que no es cansa d'escoltar i dels quadres que mai para de mirar. I s’allunya i expulsa del seu món, tot allò que considera estúpid, cruel, lleig i fins i tot incòmode. Savi a les hores és, ni més ni menys, ser feliç.


Diu un proverbi xinès, que la persona més feliç és aquella que pot donar felicitat als altres encara que sigui només amb una mica d’arròs.




Trobar el sentit de la teva vida es descobrir la clau de la felicitat