dilluns, 21 de desembre del 2015

LA RECERCA DE LA FELICITAT

Per la recerca de la felicitat a través d’una actitud positiva, només cal:

1.     Una actitud interior positiva que cal cultivar.

2.     Una decisió personal que es pren cada dia.

3.     Tenir clar que la vida és un camí, no una fita.

Si veiem el nostre estat d’ànim de cada dia, veurem que aquest és canviant. És important saber detectar quin és el fil conductor de com ens trobem i ens comportem per tal de poder detectar i intervenir en aquelles possibles senyals emocionals negatives per tal d’evitar que ens portin a un malestar permanent.

Saber acceptar

Acceptar no significa resignar-se. L’acceptació no nega la realitat. Acceptar és saber veure les coses com són i accepta-les, però sense renunciar a realitzar aquells canvis per millorar les condicions. Es tracta d'acceptar el que és i carregar-ho de significat positiu per seguir creixent.

Cal considera les coses que ens passen a la vida com si fossin anècdotes o simplement pràctiques d’aprenentatge. Totes elles, tant les que ens agraden com les que no ens agraden, tenen la mateixa funció: fer-nos créixer. Hem d’aconseguir que la felicitat tan sols depengui de la nostra ment.




Mai deixis que ningú et digui que no pots fer alguna cosa. Si tens un somni has de protegir-lo. Si algú no pot fer alguna cosa, et dirà que tu tampoc pots. Si ho vols, ves a per ell”.

De la pel·lícula “A la recerca de la felicitat”.

  
Quatre reflexions sobre la felicitat

La felicitat com actitud: La nostra felicitat depèn més de com vivim les coses que de les coses que vivim. La felicitat no és un destí a on arribar, sinó una forma de viatjar.

La felicitat com a virtut, plenitud i contemplació: La plenitud segons Aristòtil és arribar fins allà on un és capaç.

La felicitat com a capacitat interna de la persona: Sèneca deia que cada persona és capaç de crear-la.

La felicitat del moment: Una estratègia a seguir, és no guardar res per una ocasió especial sinó prendre consciència de que cada dia i a cada moment pot esser especial si ens ho proposem.



“La felicitat s’aconsegueix quan allò que un pensa, allò que un diu i allò que un fa, estan en harmonia”.

Gandhi