dissabte, 31 d’octubre del 2015

ASSERTIVIAT

L’assertivitat o la comunicació assertiva és un estil de comunicació entre l’agressivitat i la passivitat. Es tracta d’expressar les nostres conviccions amb fermesa defensant els nostres drets. Les persones que tenen assertivitat demostren una autoestima alta.




Ser assertiu vol dir que soc valent, pacient i amable per dir-te el que penso, per ser fidel amb el que penso i sento, per dir-t’ho bé. Prometo escoltar-te, respectar-te i dir-te sempre la veritat i espero el mateix de tu.





Des del meu punt de vista, una molt correcta definició del que és l’assertivitat és la cita que troben en el llibre: “Assertivitat per a gent extraordinària”, escrit per l’Eva Bach i l’Anna Forés quan diu que:


“Assertivitat significa defendre els drets personals i expressar els pensaments, emocions i creences de manera directa, honesta i apropiada, que no violi els drets d’una altra persona”.
Lazarus (1971).



Podríem assegurar per tant que les persones assertives tenen una alta autoestima i confiança en si mateixes, són empàtiques per què saben escoltar i tenen com un dels valors fonamentals de les relacions humanes el respecte als altres.